Location, location, location

Et oppfinnerskur i hagen. En fjern drøm ville mange sagt. Eller? Er den egentlig så fjern..?

Etter en laaang overbevisning av min bedre halvdel (Kristin) om at et oppfinnerskur i hagen, det er det vi trenger på tomta vår, var det bare å starte prosessen. Men hvor starter man? Hva trenger man å vite? Hva er steg 1? Vet ikke hva som er fasiten på dette, men kan jo fortelle hva jeg gjorde.

Steg 1 – Lokasjon på tomta. Hvor skal dette praktbygget plasseres? Dette er ikke noe man finner ut alene (med mindre man bor alene dog, og kan bestemme alt selv. Men igjen, hvorfor skal man da lage et separat oppfinnerskur, og ikke bare ha det som en del av huset?), så her igjen måtte Kristin til pers.

Noe overraskende gikk denne diskusjonen lettere enn jeg hadde trodd. La meg legge ved et bilde av tomta, og så forklare.

Huset vårt

Her er huset vårt. Eneboligen ligger midt på tomta, med tilhørende garasje. Vi har en smal og kort innkjørsel med carport. I bakhagen har vi utebod, lekehus, terrasse og trampoline. På østsiden av huset har vi satt opp et lekestativ.

Vi er begge enige i at innkjørselen må oppgraderes og forstørres. Vi har i første omgang kommet fram til at vi vil fjerne søppelstativet og sette opp et nytt på siden av carporten, og så utvide med mer grus østover mot hekken. Oppfinnerskuret blir altså ikke her.

Uteområdet i bakhagen er vi veldig glade i. Eller, området er vi glade i, men ikke nødvendigvis eksisterende utebod og terrasse. Her vil vi nok også oppgradere med årene. Oppfinnerskuret blir altså heller ikke her.

Vi har pratet kort om mulig terrasse/veranda på østsiden av huset. Flytte lekestativet, og så oppgradere med veranda i både 1. og 2. etasje der det står i dag. Oppfinnerskuret blir altså heller ikke her.

Men, man trenger jo ikke å være rakettforsker for å se det store, fine, perfekte området nede til høyre i bildet. Der vi ikke har hekk, eller noe annet nevneverdig. Der. Akkurat der. Perfekt.

Beste plassering av et oppfinnerskur på tomta?

Dette området har vi ingen planer for, og vet heller ikke hva vi skal gjøre med. Say no more – solgt! Et bygg her vil gi bedre innsynsskjerming, samt mindre gress å klippe på sommeren. Win-win.

Neste steg blir å legge ut gravejobb på MittAnbud. Innhente tilbud på forstørret innkjørsel og klargjort område for videre bygging. I tillegg sender vi en e-post til Trondheim kommune for å høre om eventuelle byggesøknader med et slikt prosjekt.

Da er vi i gang.