Bjelkelag

Som tidligere nevnt – Ting. Tar. Tid. Det har skjedd mye forskjellig i det siste, både på hjemmebane og i arbeidslivet, og da er det ikke lett å prioritere innlegg på denne siden også dessverre. Men, la oss ta en kjapp status fra byggeprosjektet så langt.

Gravejobben er ferdig, og jeg har omsider fått begynt på bjelkelaget til bygget! Etter mye om og men, og diskusjoner og prat med flere, så endte jeg på steinheller med justerbare terrasseføtter, samt bjelkelag av trykkimpregnert trevirke. Det stod mellom det og helstøpt betongsåle. Hovedgrunnen til at jeg ikke valgt betongsåle var grunnforholdene i området. Tomta ligger på myr. I følge grave-entreprenøren skal grunnarbeidet være godt nok nå for å bygge videre på, men jeg vil ikke bruke utallige timer, energi og penger på et bygg som flytter på seg og blir skjevt med årene. Derfor valgte jeg justerbare terrasseføtter, slik at jeg kan fin- og etterjustere bygget senere om det bakkeforholdene skulle endre seg litt.

I tillegg jeg gravd ned tre trekkerør fra huset til byggeplassen – én for strøm inn, én for strøm ut (mulighet for solcelleanlegg) og én for Internett (og evt andre kabler). Planen er å trekke kablet Internett fra huset, så man ikke sitter der med ustabilt og irriterende nettforbindelse. I selve bygget kan jeg da sette opp trådløst mesh-nettverk uten problem.

That’s it. Det er status p.t. Bjelkelaget er ikke helt ferdig. Det gjenstår fortsatt noen tverrbjelker og dobbeltsjekking av at alt er i vater. Når det er gjort skal det bare stå der til neste sommer. Så kan jeg da sjekke på nytt om noe har flyttet på seg, eller om jeg syns det er trygt nok til å fortsette byggingen (som jeg selvfølgelig håper det er!).